Műanyag festék

Műanyag festés is szükséges lehet, bár sokan úgy gondolják, hogy a műanyag felületeket nem szükséges festeni. Pedig van olyan helyzet, amikor bizony a műanyag felület is festésre szorul…

A műanyagból készült tárgyakat nem kell festeni?

Gondolhatjuk ezt is, hiszen többnyire már anyagukban színezettek. A későbbi karbantartás szempontjából ez lehet a műanyag tárgyak egyik legfontosabb előnye. Előfordulhat azonban olyan helyzet, hogy a homogén külső megjelenés érdekében a műanyag felületet is átfestik.

Műanyag festék - egrokorr.hu

Ez esetben jelentkezik igényként a műanyag festék. Abban az esetben is felmerül a műanyag festék iránti igény, ha például a festéssel a felületi hibákat akarunk eltüntetni, vagy különleges színhatások, árnyalások, fényhatások érvényre juttatása az elvárás.

Vannak olyan esetek, főleg az oldószerekre kényes műanyagoknál a műanyag festék a vegyszerállóság növelését kell, hogy szolgálja.

Ahol felmerül a festés igénye, oda mi a Dunaplaszt PVC és Gumi festéket ajánljuk.

Mindenekelőtt jegyezzük meg, hogy a megnevezés senkit ne tévesszen meg. Az, hogy itt gumi festéket írunk, az nem jelenti azt, hogy minden típusú gumi felületre alkalmas. Mindenképpen nézze meg a gumi festék aloldalon szereplő ismertetőt is, vagy kérdezze személyesen munkatársainkat.

Nos, e kis kerülő után térjünk vissza a műanyag festékhez. A festés igényeivel már a tervezéskor számolnunk kell, hogy lehetőleg kényes élektől és felesleges tagoltságtól mentes darabok készüljenek olyan típusú műanyagból, mely a rendelkezésre álló megfelelő tulajdonságú festékválasztékkal összeférhetőséget biztosít.

Az Egrokorr kínálatában szereplő műanyag festék, a Dunaplaszt PVC és gumi festék, alkalmas új és használt PVC padlók és egyéb PVC-ből készült tárgyak, valamint kemény és lágy mesterséges vagy természetes kaucsukból készült felületek festésére. Ilyenek például a külső műanyag redőny, a PVC esőcsatorna, a műanyag ablakkeret gumi profilja.

Hogyan alkalmazzuk?

Első lépésként tisztítsuk meg a PVC, vagy GUMI felületét mosószeres vízzel. Ez a műanyag festék ecsettel, vagy hengerrel is felvihető a felületre egy, vagy két rétegben. Ha két rétegben visszük fel, úgy a második réteget 20 ºC 2 órás száradás után alkalmazhatjuk. 24 óra múlva a felület már igénybe vehető.

Ügyelni kell rá, hogy a felület, amire felhordjuk, legalább 10 ºC legyen!

Mindenképpen tartsuk szem előtt, hogy ez a fajta műanyag festék gépjármű gumiabroncsainak a festésére nem alkalmas!

További fontos információk:

  • a műanyag festék fagyveszélyes
  • Veszélyes anyagot nem tartalmaz.
  • hígítani nem szükséges, de vízzel lehet
  • gyerekektől távol tartandó
  • használat közben kerülni kell az illó anyag belégzését
  • kizárólag szabadban vagy jól szellőztetett helyiségben használható

Amennyiben a szembe kerülne úgy azonnali, több percig tartó óvatos vízzel történő öblítés szükséges. Ha visel kontaktlencsét, úgy azt azonnal távolítsa el, amennyiben az könnyen megoldható, majd így folytassa az öblítést.

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a termékeinkről szóló műszaki információkat legjobb ismereteink szerint állítottuk össze. Nem lehetnek azonban ismertek minden felhasználónk egyedi igényei és elvárásai, ezért kérjük, hogy a közölt adatokat tájékoztató jelleggel vegyék figyelembe, azokért felelősséget nem vállalunk!

Termékeink