Sziloplaszt

Építkezések, felújítások elengedhetetlen kelléke a sziloplaszt, mely alkalmas vízszigetelésre, ragasztásra, fugák és rések kitöltésére. Miért érdemes az Egrokorr Zrt. sziloplaszt termékeit választani?

A sziloplaszt valójában egy univerzális segédanyag, mely rengeteg területen felhasználható. Nemcsak az építőiparban, hanem sok más szakipari munkák során is, mivel nagyon sokféle felületen jól tapad, így alkalmas az illesztési hézagok kitöltésére.

Sziloplaszt - egrokorr.hu

Sziloplaszt típusok különbözőségei

A sziloplaszt termékek nemcsak színben, hanem összetételükben is különböznek, ezért fontos tudnunk, hogy mely típus lesz a nekünk megfelelő.

Az Egrokorr sziloplaszt termékei között láthatjuk, hogy van K típusú és L típusú készítmény, melyek összetételükben eltérnek egymástól.

Sziloplaszt K: Ecetsavval blokkolt termék, melynek jellemző felhasználási területei a szaniter helyiségek. Vízzáró tulajdonságuk kitűnő, tökéletesen tapadnak csempére, padlólapra, üvegre, zománcra, valamint építési alapanyagok esetén hézagok kitöltésére, amennyiben az alapanyag nem meszes alapú. A Sziloplaszt K termék térhálósodása (kikeményedése) során ecetsav hasad le, melyek egyes alapanyagokon káros kémiai reakciókhoz vezetnek. Ezek az alapanyagok a réz, a horganyzott lemez, meszet tartalmazó építőanyagok (márvány, mészkő, vakolat).

Sziloplaszt L: A fent felsorolt alapanyagok, melyeken a Sziloplaszt K termék nem alkalmazható, arra tökéletesen alkalmas a Sziloplaszt L, mely semleges szilikon kaucsukalapú tömítő massza.

Amennyiben kétségei támadnak azzal kapcsolatban, hogy melyik típusú sziloplaszt az, amire szüksége van, szívesen állunk rendelkezésére elérhetőségeinken.

Sziloplaszt előnyei

A fentiek alapján láthattuk, hogy egy meglehetősen univerzális termékről beszélünk, mely alkalmas hézagkitöltésre, vízszigetelésre és ragasztásra, ráadásul roppant könnyű a felhasználása.

Ezeken kívül azonban érdemes tudni, hogy az Egrokorr sziloplaszt típusok roppant nagy hőingadozást is „elviselnek” (-50-120 °C között), továbbá a térhálósodott (kikeményedett) massza ellenáll a víznek, savnak, lúgnak és az ózonnak egyaránt.

A jó minőségű sziloplaszt tökéletes végeredményt biztosít, érdemes kihasználni az előnyeit.

Referenciáink magukért beszélnek

Miért érdemes az Egrokorr Zrt. sziloplaszt termékeit használni? A válasz egyszerű, referenciáink magukért beszélnek.

Megmutatunk néhány épületet, illetve szerkezetet, ahol az Egrokorr Zrt. sziloplaszt termékei nyújtottak megoldást vízszigeteléshez és ragasztáshoz.

Erzsébet híd

Az Erzsébet híd kábelköteg és kábelház közötti vízszigetelése Egrokorr sziloplaszttal történt, ami önmagában elegendő bizonyíték arra, hogy tökéletes vízzáró, tartósan rugalmas és időjárás-álló alapanyagról beszélünk.

Művészetek Palotája

A Művészetek Palotájának a Bartók Béla Hangversenytermében található 3000 m2 színes gipsz relief felragasztása az acélajtókra nagyon korszerű, rugalmas, speciális, semleges kémhatású szilikonkaucsuk fugamasszával történt. Ebből látható, hogy adott körülmények között, nagyon sokféle felületen az Egrokorr sziloplaszt termékek tökéletes tapadást biztosítanak.

Postaforgalmi Intézet

A Postaforgalmi Intézet üvegtetőjének szigeteléséhez tökéletes vízszigetelő, rugalmas alapanyagra volt szükség, mely ellenáll az időjárás viszontagságainak. Pontosan ezért volt jó megoldás az Egrokorr sziloplaszt használata ezen a speciális területen.

Amennyiben magas minőségű, környezetbarát sziloplasztot szeretne felhasználni, akkor az Egrokorr Zrt. termékei lesznek a legmegfelelőbbek az Ön számára is. Tekintse meg kínálatunkat!

Termékeink