Az Egrokorr Zrt.

Alapítás – tevékenységi kör

A cég neve:      EGROKORR Festékipari Zártkörűen Működő Részvénytársaság

Székhely/telephely:       2030 Érd, Fehérvári út 63-65.

AZ EGROKORR ZRT. 2002-2003. évi ÚJ TELEPHELY BERUHÁZÁSÁT A SZÉCHENYI-TERV KERETÉBEN A MAGYAR KORMÁNY TÁMOGATTA.

Cégünk elődjét a Müller-Testvérek alapították 1874-ben. Az egykori tinta, akvarell- és bőrfesték gyár helyén, és hagyományait folytatva különböző elnevezéssel folyamatosan festékgyár működött.

Az Egrokorr Zrt. 1990. december 31-én alakult. Fő tevékenysége a festék- és bevonóanyag gyártás (TEAOR 2030’08).

2003-ban gyártási palettáját kiegészítette a Dunalakk Kft. termékeivel (licensz és márkanév vásárlás útján). Alapítói és munkatársai több évtizedes festékgyártói múlttal rendelkeznek, és fontosnak tartják a termékek és szolgáltatások folyamatos fejlesztését.

Egrokorr Zrt. termékeit ipari, lakossági felhasználóknak egyaránt ajánlja.

Gyártási palettáján több mint 11.000 féle festék szerepel, melynek nagy részét ipari vállalatok, kisiparosok, nagykereskedők, egyéni vállalkozók részére dolgozta ki.

Különleges festékkínálatában éppen úgy szerepel a nehéz korróziós bevonóanyag, kádfelújító zománcfesték, üvegfesték, PVC festék, huzallakk, karácsonyfadísz-lakk, mint a magas minőségű ipari bevonatok: porlakkok, vízzel hígítható mártózománcok, szilikon fugamasszák.

A régi ismert nagy márkanevek mellett, mint a NEOLUX, KATEPOX, SZILOPLASZT, AKROPLASZT, HORGEPÁL, CUPROLIN, IZOFIX, ALVINOL, stb. ott sorakoznak az új fejlesztések, mint a DUNAPLASZT termékcsalád új fejlesztésű tagjai.

Dunaplaszt termék család:

 • CELLFIX vízzel hígítható beltéri falfesték
 • CELLFIX vízzel hígítható kültéri falfesték
 • CELLFIX Disco
 • Hajófesték
 • Kalapácslakk
 • Kerítésfesték
 • Késtapasz
 • Lenolajkence
 • Magasfényű Zománcfesték
 • METALLUX Disco lakk
 • NEOLUX aerosolos festék
 • Palafesték
 • Primer
 • PVC padlófesték
 • Radiátor zománc
 • Rézlakk
 • Szórókitt
 • Szilikon fugamassza
 • Teraszfesték
 • TIX-KOR korróziógátló alapozó

Az Egrokorr Zrt. nem csak a magyar piacon tevékenykedik, hanem romániai, szerbiai és ukrán vegyes vállalatain keresztül ezen országokba is exportálja termékeit. Az export, forgalmának közel 15%-át teszi ki.

Az Egrokorr Zrt. folyékonyfesték-gyártási kapacitása 2500 tonna/év. Fugamassza-gyártási kapacitása 1,5 millió db/év, és porlakk-gyártási kapacitása 2000 tonna/év.

Az Egrokorr Zrt. filozófiája megalakulásától kezdve az, hogy tevékenységét gyorsan és rugalmasan a mindenkori piaci igényekhez alakítsa. Az Egrokorr Zrt. komoly vevőszolgálati tevékenységet folytat, vevőkörének egy része vegyi áru nagykereskedő, akik behálózzák az egész országot.

Mivel mind a hazai mind a külföldi piac egyaránt megkívánja, hogy cégünk minőség- és környezetközpontú irányítási rendszerrel rendelkezzen, ezért a cégünk bevezette az MSZ EN ISO 9001:2015 és MSZ EN ISO 14001:2015 szabvány szerint tanúsított integrált minőségirányítási és környezetközpontú irányítási rendszert.

2008-ban bevezettük és tanúsítattuk az MSZ 45001:2018 szabvány szerinti munkahelyi egészségvédelem és biztonság irányítási rendszert is, melyhez cégünk a Közép-Magyarország Operatív Program keretén belül minőség-, környezet és egyéb irányítási rendszerek bevezetése pályázati felhívás alapján részesült hazai és Uniós vissza nem térítendő támogatásban

Közreműködő szervezet: MAG – Magyar Gazdaságfejlesztési Zrt. http//www.magzrt.hu

Az Egrokorr Zrt. eddig is kiemelten nagy hangsúlyt fektetett a munkavédelemre, és munkabiztonságra, ezért tartottuk fontosnak menedzsment rendszerünket kibővíteni a szabvány szerint működtetett irányítási rendszerrel.

A KIR-MIR-MEBIR rendszer kiépítése

A festékgyártási szakág számára fontos kérdéssé vált a minőség és környezetvédelem mellett a munkahelyi biztonság és egészségvédelem. A környezetkímélő technológiák valamint termékek fejlesztése szükségessé tették, hogy egy olyan korszerű minőség-, környezet-, és munkahelyi egészség és biztonság irányítási rendszert vezessünk be, amely képes megbízható, egyenletes minőségű termékek előállítását biztosítani, emellett lehetővé teszi, hogy folyamatosan gondot fordítsunk környezetünk és egészségünk védelmére is.

Úgy értékeljük, hogy az Európai Unióhoz történő csatlakozásunk után, cégünk megbízhatóságát és fejlődését nagymértékben elősegíti, ha tudatosan és következetesen egy Európában általánosan elfogadott és használt szabvány szerinti irányítási rendszerek alapján működünk.

Minőség-, környezeti és munkahelyi egészségvédelmi, biztonsági politika

 • Az Egrokorr Zrt. vezetősége felismerte és megértette a minőség, a környezetvédelem és a munkahelyi egészségvédelem fontosságát, ezért elkötelezetten tesz eleget napjaink minőségi, környezetvédelmi és munkahelyi egészségvédelmi elvárásainak.
 • Az Egrokorr Zrt. termékeivel, szolgáltatásaival és tevékenységével meg kíván felelni a mindenkori vevői igényeknek, és az érdekelt felek elvárásainak. Ennek érdekében tűzte ki célul, hogy MSZ EN ISO 9001:2015, MSZ EN ISO 14001:2015 és az MSZ 28001:2008 minőségirányítási, környezetközpontú irányítási és a munkahelyi egészségvédelem, biztonság irányítási rendszer szerint működjön.
 • Cégünk vezetése korán felismerte a minőségügy, környezetvédelem és munkahelyi egészségvédelem fontosságát. Határozott törekvésünk ezért, versenyképességünk és eredményességünk megőrzése mellett kifogástalan minőségű termékeket fejlesszünk és állítsunk elő, környezetkímélő technológia alkalmazásával, a káros környezeti hatások kiküszöbölésével, dolgozóink egészségét szem előtt tartva. Szintén fontos számunkra, hogy cégünket partnereink pozitívan ítéljék meg.
 • Az Egrokorr Zrt. vezetősége folyamatosan gondot fordít dolgozói minőség-, környezet-, és egészségtudatosságára, ezért rendszeres oktatássokkal javítja azt.
 • Az Egrokorr Zrt. betartja a rá vonatkozó környezetvédelmi jogszabályi követelményeket, a szabványi előírásokat és hatósági kötelezéseket. Ennek érdekében fokozott figyelmet fordítunk környezeti tényezőinkre, a káros környezeti hatások folyamatos, tervszerű csökkentésére, a levegőt, a talajt és a vizeket szennyező hatások mérséklésére illetve megelőzésére, a keletkező veszélyes hulladékok mennyiségének minimalizálására, az energiafelhasználás hatékonyságának javítására.
 • Az Egrokorr Zrt. betartja a rá vonatkozó munka- és egészségvédelmi, munkabiztonsági jogszabályi követelményeket, a szabványi előírásokat és hatósági kötelezéseket. Ennek érdekében fokozott figyelmet fordítunk dolgozóink egészségvédelmére, a lehetséges balesetek megelőzésére, az egészségre káros munkahelyi hatások mérséklésére illetve megelőzésére, a veszélyek és kockázatok feltárására.
 • Az Egrokorr Zrt. őszinte, nyílt kommunikációs kapcsolatra törekszik a környező lakossággal. Ezért tudomására hozza a gyártási technológia főbb fázisait, elkerülve ezzel az esetlegesen kialakuló tévhitet a felhasznált veszélyes anyagokkal kapcsolatban.
 • Az Egrokorr Zrt. versenyképes áron biztosítja partnerei számára a megfelelő műszaki színvonalat, szakmai tanácsadást, és az állandó és folyamatosan javított minőséget!
 • Az Egrokorr Zrt. minden dolgozójától és külső partnerétől elvárja és megköveteli a minőségügyi, környezetvédelmi és munkahelyi egészségvédelmi követelmények betartását és a tudatos, korrekt magatartást.
 • Az Egrokorr Zrt. az MSZ EN ISO 9001: 2015 szabvány, valamint az MSZ EN ISO 14001:2015, az MSZ 45001:2018 szabványok követelményeinek megfelelő integrált irányítási rendszert vezet be, tart fenn és folyamatosan fejleszti.

Hazai és Uniós pályázatok

Cégünk rendszeresen vesz rész hazai és uniós pályázatokon. Az utóbbi években több nyertes pályázatot nyújtottunk be a következő témájú projektjeinkre:

Kutatás és fejlesztés:

Vállalatunk vezetésével NANOLAKK témában megalakult konzorcium megnyerte a Jedlik Ányos Kutatás-Fejlesztés Pályázat „A” kategóriás támogatását (303 millió Ft összértékben), melyből cégünk 64 millió Ft /3 év részarányban vett részt. A pályázat 2009-ben zárult le.

2011-ben újabb K+F témájú pályázatot nyújtottunk be, szerves oldószer felhasználás és kibocsátás csökkentése az Egrokorr Zrt.-nél címmel, négy vizes bázisú termék fejlesztésére, melyre 21,5 millió forint értékben nyertünk el vissza nem térítendő támogatást. Ennek egy részét K+F bérköltségekre, másik részét gépberuházásra illetve marketing költségre fordíthattuk.

Cégünknek mindig erőssége volt a műszaki fejlesztés, melyet a Tudományos Akadémiával és egyéb kutatóintézetekkel együtt folytatott. Ezekben a témákban a továbbiakban is együtt kívánunk működni az említett intézetekkel.

Gépberuházások:

A 2011-ben benyújtott gépbeszerzési pályázat eredményeként megvásároltunk két gyorskeverő berendezést, egyiket a vizes, másikat az oldószeres üzembe. Ezzel a két keverővel az utolsó régi TVK gyártmányú gyorskeverőket is lecseréltük korszerű disszolverekre. A projekt keretén belül vásároltunk egy automata kiszerelő gépet, mely a lakossági kiszereléseknél a kézi kiszerelést váltja ki.

2012-ben pályázatot nyújtottunk be egy címkenyomtató és címkéző gépsor beszerzésére, melyet 3.150.914 Ft támogatásra érdemesnek ítéltek. A projektet megvalósítottuk.

Szintén 2012-ben pályázatot nyújtottunk be egy új teljes körű vállalatirányítási rendszer bevezetésére, mely gyakorlatilag a vállalat minden területét érinti. Ezzel együtt pályáztunk egy új nagyobb kapacitású központi szerver és levelező szerver beszerzésére. A pályázat összköltsége 19,191 millió Forint, melyre 6,476 millió Forint vissza nem térítendő támogatást nyertünk el.

Épületenergetikai korszerűsítés:

Szintén 2009-ben nyertünk el egy KEOP-5.3.0./A jelű energiakorszerűsítési pályázatot, melynek keretén belül megtörtént a teljes telephely fűtés-korszerűsítése, emellett az üzemépületeken és raktárépületeken kívüli összes épületünk teljes nyílászáró cseréje, homlokzati és födém hőszigetelése történt meg.

Titkárság: +3623/521-270
Fax: +3623/521-275
Műszaki igazgató: Mara Józsefné +3630/246-9745
Gazdasági igazgató Polácsek György +3620/950-3909