Gumi festék

A gumi festék egy speciális lehetőséget nyújt gumi felületek esztétikussá tételére, bevonására, azonban nagy körültekintéssel válasszuk ki az igényeinknek megfelelőt. Ebben segítünk.

Mire jó a gumi festék?

A gumi festék Különböző felületek esztétikus, tartós bevonására szolgál. Elsősorban azokon a felületeken javasoljuk az alkalmazását, ahol a fő szempont, vagy követelmény a bevonat rugalmassága. Ilyen például autó abroncsfestés, ponyvafestés, gumicsónak stb.

Gumi festék - egrokorr.hu

Sokak kívánalma volt, hogy valamilyen gumi felületre gumi festék kerüljön. Vásárlóink nagy számban úgy gondolták, hogy például gumiabroncsra, különféle ponyvákra is használható az a festék, amit műanyagok és gumi felületekre kínálnak. Ez azonban nem így van. Figyelemmel kell lenni arra, hogy adott esetben a felület folyamatos mozgásban van, illetve a hőtágulás folyamatát is számításba kell venni. Ezért nem mindegy, hogy milyen típusú gumi festék kerül a felületre. Erre utaltunk már egy másik típusú festék leírásakor.

A Dunaplaszt Ponyva és Gumifesték műszaki adatai

Amiből felépül, az a kétkomponenses, kémiai úton térhálósodó, különböző színű elasztikus fedőzománcok vagy lakk.

A Dunaplaszt Ponyva és Gumifesték „A” komponense reaktív, vízzel hígítható PU gyantát, „B” komponense pedig alifás vízzel emulgeálható polizocianátot tartalmaz.

Ami a színeket illeti, az „A” komponens” fekete, fehér, piros, sárga, sötét kék, sötét zöld, narancssárga, sötétbarna, világos kék, világos zöld színekben elérhető.

A „B” komponens esetében az egyes színek tetszőleges arányban keverhetők.

Hol alkalmazható a Dunaplaszt Ponyva és Gumi festék?

Ahogy már korábban is említettük, elsősorban olyan helyekre, ahol követelmény a bevonat elasztikussága, mint például autó abroncsfestés, ponyvafestés, gumicsónakok, gumimedencék stb. Olyan helyeken, ahol a felület kitett az UV sugarak káros hatásainak, mivel ez a bevonat nagy UV állósággal és kitűnő mechanikai tulajdonságokkal rendelkezik.

Fontos tulajdonság a felhasználás szempontjából, hogy tökéletesen tapad fémre, úgymint réz alumínium, horgany, valamint fára és PVC-re.

A gumi festék alkalmazási módja

A gumi festék felhordása előtt a fémfelületeket megfelelően elő kell készíteni.

Vas- és acélfelületeket javasoljuk 1 réteg epoxigyanta alapú 2K korrózió gátló festékkel ellátni. Ennek teljes száradása után hordható fel a Dunaplaszt Ponyva és Gumifesték.

Kerámia, kő, PVC, gumi, ABS, polisztirol, polikarbonát, esetén alapozás nélkül alkalmazzuk!
A felületeket meg kell tisztítani a tapadó szennyeződésektől, háztartási mosogatószeres lemosással majd vizes öblítéssel.

Elöregedett gumiknál, a gumi felületét az elöregedett réteget csiszolóvászonnal, drótkefével el kell távolítani. A lágyítót tartalmazó gumi felületek esetében a fehér, illetve a világos színek esetében a lágyító színezheti a bevonatot, ezért célszerű próbafestést végezni.

Dunapalszt Ponyva és Gumifesték „A”+„B” keveréket ecseteléshez hígítani nem kell, más esetben a felhordás módjának megfelelő állapotúra (sűrűség, kifolyási idő, konzisztencia, viszkozitás) kell hígítani csapvízzel.

Ügyelni kell a munkaeszközök és a szóráshoz alkalmazott préslevegő olajmentességére.

Az első réteg száradása után kell felszórni a második réteget.

A terméket min. 10°C tárgyhőmérséklet felett lehet alkalmazni!

Itt is kiemeljük, hogy a termékeinkről szóló műszaki információkat legjobb ismereteink szerint állítottuk össze. Nem lehetnek azonban ismertek minden felhasználónk egyedi igényei és elvárásai, ezért kérjük, hogy a közölt adatokat tájékoztató jelleggel vegyék figyelembe, azokért felelősséget nem vállalunk!

Termékeink