Gumi festék

A gumi festék egy speciális lehetőséget nyújt gumi felületek esztétikussá tételére, bevonására, azonban nagy körültekintéssel válasszuk ki az igényeinknek megfelelőt. Ebben segítünk.

Mire jó a gumi festék?

A gumi festék Különböző felületek esztétikus, tartós bevonására szolgál. Elsősorban azokon a felületeken javasoljuk az alkalmazását, ahol a fő szempont, vagy követelmény a bevonat rugalmassága. Ilyen például autó abroncsfestés, ponyvafestés, gumicsónak stb.

Gumi festék - egrokorr.hu

Sokak kívánalma volt, hogy valamilyen gumi felületre gumi festék kerüljön. Vásárlóink nagy számban úgy gondolták, hogy például gumiabroncsra, különféle ponyvákra is használható az a festék, amit műanyagok és gumi felületekre kínálnak. Ez azonban nem így van. Figyelemmel kell lenni arra, hogy adott esetben a felület folyamatos mozgásban van, illetve a hőtágulás folyamatát is számításba kell venni. Ezért nem mindegy, hogy milyen típusú gumi festék kerül a felületre. Erre utaltunk már egy másik típusú festék leírásakor.

A Dunaplaszt Ponyva és Gumifesték műszaki adatai

Amiből felépül, az a kétkomponenses, kémiai úton térhálósodó, különböző színű elasztikus fedőzománcok vagy lakk.

A Dunaplaszt Ponyva és Gumifesték „A” komponense reaktív, vízzel hígítható PU gyantát, „B” komponense pedig alifás vízzel emulgeálható polizocianátot tartalmaz.

Ami a színeket illeti, az „A” komponens” fekete, fehér, piros, sárga, sötét kék, sötét zöld, narancssárga, sötétbarna, világos kék, világos zöld színekben elérhető.

Az „A” komponens esetében az egyes színek tetszőleges arányban keverhetők.
A „B” komponens színtelen a bevonat színét nem befolyásolja. A keverési arány minden esetben „A” komponens, vagy azok keveréke 6,5 súlyrész, „B” komponens 1 súlyrész.

Hol alkalmazható a Dunaplaszt Ponyva és Gumi festék?

Ahogy már korábban is említettük, elsősorban olyan helyekre, ahol követelmény a bevonat elasztikussága, mint például autó abroncsfestés, ponyvafestés, gumicsónakok, gumimedencék stb. Olyan helyeken, ahol a felület kitett az UV sugarak káros hatásainak, mivel ez a bevonat nagy UV állósággal és kitűnő mechanikai tulajdonságokkal rendelkezik.

Fontos tulajdonság a felhasználás szempontjából, hogy tökéletesen tapad fémre, úgymint réz alumínium, horgany, valamint fára és PVC-re.

A gumi festék alkalmazási módja

A gumi festék felhordása előtt a fémfelületeket megfelelően elő kell készíteni.

Vas- és acélfelületeket javasoljuk 1 réteg epoxigyanta alapú 2K korrózió gátló festékkel ellátni. Ennek teljes száradása után hordható fel a Dunaplaszt Ponyva és Gumifesték.

Kerámia, kő, PVC, gumi, ABS, polisztirol, polikarbonát, esetén alapozás nélkül alkalmazzuk!
A felületeket meg kell tisztítani a tapadó szennyeződésektől, háztartási mosogatószeres lemosással majd vizes öblítéssel.

Elöregedett gumiknál, a gumi felületét az elöregedett réteget csiszolóvászonnal, drótkefével el kell távolítani. A lágyítót tartalmazó gumi felületek esetében a fehér, illetve a világos színek esetében a lágyító színezheti a bevonatot, ezért célszerű próbafestést végezni.

Dunapalszt Ponyva és Gumifesték „A”+„B” keveréket ecseteléshez hígítani nem kell, más esetben a felhordás módjának megfelelő állapotúra (sűrűség, kifolyási idő, konzisztencia, viszkozitás) kell hígítani csapvízzel.

Ügyelni kell a munkaeszközök és a szóráshoz alkalmazott préslevegő olajmentességére.

Az első réteg száradása után kell felszórni a második réteget.

A terméket min. 10°C tárgyhőmérséklet felett lehet alkalmazni!

Itt is kiemeljük, hogy a termékeinkről szóló műszaki információkat legjobb ismereteink szerint állítottuk össze. Nem lehetnek azonban ismertek minden felhasználónk egyedi igényei és elvárásai, ezért kérjük, hogy a közölt adatokat tájékoztató jelleggel vegyék figyelembe, azokért felelősséget nem vállalunk!

Termékeink