Porlakk

A porlakk termékkel történő bevonás egy olyan festési eljárás, melyet a legújabb technológiának köszönhetünk. Ezáltal tartós, időjárásálló, UV-álló, esztétikus műanyag felület alakítható ki nagyon sok felületen.

Az sem utolsó szempont, hogy a porszórás (a porlakk felhordása a felületre) környezetbarát eljárás. Ez az egyik oka, hogy napjainkban ennyire népszerű ez a felületkezelési technológia.

Porlakk - egrokorr.hu

A Dunaplaszt porlakk típusok és felhasználásuk

A porlakk valójában egy poliészter alapú, színezett alapanyag, mely a modern technológiának köszönhetően könnyen felhordható különböző felületekre.

A porlakk hőre keményedik, éppen ez adja a különlegességét. A felületre való felhordás elektrosztatikus porszórással történik.

A kezdeti időszakban acélfelületekre alkalmazták. Tökéletes megoldást nyújtott kültéri bútorok és egyéb elemek tartós festésére. Napjainkban azonban a továbbfejlesztett változatok rengeteg egyéb felületen is lehetővé teszik a porlakk használatát. A porlakk ma már alkalmazható a fémen kívül üvegre, fára, kerámiára, valamint egyéb olyan anyagokra, melyek hő hatására sem változtatják az alakjukat. Még egyes műanyag felületek is kaphatnak porlakk bevonatot.

A porlakk esztétikája és egyéb előnyei

A festékgyártó vállalatok évszázadok óta azon dolgoznak, hogy egyre szebb és tartósabb bevonatokra nyújtsanak megoldást. A porlakk jelenti jelenleg az esztétika és az időtállóság csúcsát.

A Dunaplaszt porlakk típusok bármilyen színben elkészíthetők, ebből adódóan a választék végtelen, valójában csupán az Ön igényétől függ. További lehetőségeket nyújt a felületi kialakítás, mely lehet fényes, selyemfényű, matt, normál, dombor, illetve effekthatású is.

Szeretné, ha kertibútorai a nyári kánikulában is zúzmarásak lennének? Porlakk segítségével megoldható. Ön megálmodja, mi elkészítjük.

A porlakk egyéb előnyei közé tartozik, hogy tökéletes bevonat készíthető. Valójában olyan pontos rétegvastagság állítható elő, mely kézzel lehetetlen. Az sem utolsó szempont, hogy a porlakk beégetése után a felület azonnal használható, ráadásul a porszórás egy viszonylag gyors eljárás.

A végeredmény egy csodásan esztétikus, tartós, jól tapadó, kemény, rugalmas, meglehetősen ütés- és kopásálló, időjárásnak ellenálló felület. Azt gondolhatnánk, hogy ennél több nem is kell ahhoz, hogy a porlakk mellett döntsünk, ám alább leírunk még egy nagyon fontos tényezőt.

A porlakk környezetvédelmi előnyei

Napjainkban a klímakrízis közepette egyáltalán nem mindegy, hogy a felhasznált alapanyagok milyen mértékben óvják a környezetet. Mi a helyzet a porlakk esetén?

Mivel a porlakk, mint ahogy a neve is mutatja, por formában van, ez egyértelműsíti, hogy nincs oldószer felhasználás. Ez óriási mértékben hozzájárul környezetünk védelméhez.

További fontos tényező, hogy a porszórás egy zárt eszközzel történik, mely révén a porlakk felhordása során nagyon kis mértékben történik károsanyag kibocsátás.

Az Egrokorr Zrt. munkatársai folyamatosan azon dolgoznak, hogy egyre hatékonyabb, mindemellett környezetbarát megoldásokat dolgozzanak ki. Fontos számunkra környezetünk védelme, ugyanolyan fontos, mint a kiváló minőség és az esztétika.

Szeretne Ön is időtálló, esztétikus, környezetbarát megoldást? A Dunaplaszt porlakk típusok pontosan ezt nyújtják. Tekintse meg termékeinket, válasszon ízlése szerint!

Termékeink