DUNAMIX Homlokzati díszítő vakolat

Alkalmas régi és új épületek külső és belső falainak díszítésére, valamint homlokzati hőszigetelő rendszerek fedővakolására.

Címkék: vakolat
Kiszerelés: 25 kg
Adatlapok:

A Dunamix homlokzati díszítő vakolat gyárilag előkevert műanyag diszperziós kötőanyagú, ásványi töltőanyagokat tartalmazó, díszítő vakolat, mely elérhető 1,5 mm-es kapart, illetve 2 mm-es gördülő szemcséjű struktúrában.

MŰSZAKI ADATOK

Kiadósság 1,5 mm-es kapart struktúra: kb. 2,3 – 2,5 kg/m2.
Kiadósság 2,0 mm-es dörzsölt struktúra: kb. 2,5 – 2,8 kg/m2.

Felhordás: rozsdamentes fémsimítóval, a kiválasztott szemcsevastagságnak megfelelően.

Mintázás: műanyag simítóval; Dunamix dörzs vakolatnál tetszés szerint körkörös, vízszintes, vagy függőleges; Dunamix kapart vakolat  esetén körkörös dörzsölési technikával.

Teljes száradás: 20 °C-on 24 óra. Páratartalomtól és hőmérséklettől függően változó.

Minőségét megőrzi: eredeti zárt csomagolásban, télen fagymentes , nyáron közvetlen napfénytől védett, hűvös, árnyékos helyen gyártástól számított 2 évig.

Csomagolás: 25 kg-os PE vödörben.

Felhasználás: A vakolat felhordását megelőzően egyenletesen sima felületet kell biztosítani. Lehetőleg várjon 1 esőmentes hetet az alapfelület száradása és színező vakolat felhordása között. A fal nem megfelelő vízszigetelése esetén a vakolat nem alkalmazható. A felhordás előtt 24 órával használjunk színazonos vakolat alapozót. 20˚C felett, elkerülve a közvetlen napsütést és erős szelet, mindig az épület árnyékra esô homlokzatát válasszuk munkafelületként. 5˚C alatt, illetve párás, esôs idôben ne hordjunk fel vékonyvakolatot. A felhordott vékonyvakolat színe minimálisan eltérhet a színkártyában bemutatott színtôl, az eltérés a vakolat struktúrájából (optikailag) adódik. Egy homlokzati tagozaton belül folyamatos munkavégzés szükséges. Színeltéréseket (foltokat) mindenekelőtt homlokzatok részfelületei (állványzat árnyéka), az alapfelületen előforduló egyenetlenségek (szerkezet, nedvszívó képesség) ill. különböző időjárási körülmények eredményezhetnek. A színárnyalat kialakulását az alapfelület állapota, hőmérséklet és a levegő páratartalma befolyásolja. Rétegelt hőszigetelő rendszerek alkalmazásánál figyelembe kell venni a világossági vonatkozási értéket (ha a HBW érték kisebb 25-nél, akkor nem javasolt). A színeltérések elkerülése érdekében ügyelni kell rá, hogy az anyagszükségletet az egész épületre egyszerre rendeljük meg. Utórendelésnél illetve különböző gyártási számú termékeknél árnyalati színeltérés lehetséges. Amennyiben különbözik a vakolatok gyártási száma, akkor  egy nagyobb edényben keverje össze azokat.