Antibakteriális festékek

AZ EGROKORR FESTÉKIPARI Zrt. ÁLTAL GYÁRTOTT ANTIBAKTERIÁLIS TERMÉKEK

1. FALFESTÉK:

NEOTEX ANTIBAKTERIÁLIS VÍZZEL HÍGÍTHATÓ BELTÉRI FALFESTÉK

ÖSSZETÉTEL: Polivinilacetát-polimer-diszperzió alapú, pigmentet, töltőanyagot, speciális adalékanyagokat és antibakteriális adalékanyagot tartalmazó vizes latex falfesték.

ALKALMAZÁS: Elsősorban – egészségügyi intézmények (kórházak, orvosi rendelők, idősotthonok), oktatási, szociális és sportlétesítmények (bölcsödék, óvodák, iskolák), baba- és gyermek-szobák -steril környezet kialakítására szolgáló festék. Felhordható vakolatra, betonra, gipszkartonra, fára stb. is. A NEOTEX bevonat tartós, dörzsálló, kopásálló, rugalmas, könnyen tisztítható, fertőtleníthető. A fehér színű Neotex falfesték vizes színezőpasztával korlátozottan /max. 5%/ színezve a legkülönbözőbb pasztell színárnyalatú, tetszetős, selyemfényű bevonat készítésére alkalmas. A lég- és páraáteresztő bevonat a fal természetes légzését nem gátolja. Jól takar, frissen meszelt falra felület-előkezelés nélkül is felhordható. A NEOTEX falfestéket az üvegszövettel megerősített, megszáradt felületre – szükség esetén portalanítás – után kell felhordani. Az első réteget 5-15% vízzel javasolt hígítani. A második réteget hígítás nélkül kb. 1 óra száradási idő után lehet alkalmazni. Egyéb falfelületeken való alkalmazás esetén a régi laza festékrétegeket, enyves festékeket el kell távolítani. Por- és szilárd szennyeződésektől mentes, száraz felület szükséges. A felület hibáit, egyenlőtlenségeit ki kell javítani. A munkaeszközöket használat után vízzel azonnal meg kell tisztítani. A NEOTEX hengerezéssel, ecseteléssel, és szórással is felhordható. Festéskor a légtér és a festendő felület hőmérséklete is + 5ºC fölött legyen.

Az Industrial Microbiological Services LTD által bevizsgált festék. 99,9%-ban biztosítja a felületen a mikroorganizmusok szaporodásgátlását.

A termék az ÉMI-TÜV SÜD Kft által bevizsgálva:

Kiadósság: 1 osztály, Nedvesdörzsállóság: 1 osztály

valamint az az alábbi Fertőtlenítő oldatok: / Certiclean, fertőtlenítő 1%, Na hipoklorit 1%,

Betadines jód oldat, hígítatlan, Etilalkohol 70%-os, Germimed felületfertőtlenítő 3%,

Medoderm bőrfertőtlenítő/ Értékelés: A vizsgálathoz aIkalmazott fertőtlenítőszerek hatására a festékréteg tulajdonságai gyakorlatilag nem változtak.

2. FÉMEK PORLAKKOZÁSA:

DUNAPLASZT ELEKTRO / TRIBO EP /BELTÉRI PORLAKK / / ANTIBAKTERIÁLIS

ÖSSZETÉTEL: Epoxi-poliészter alapú, nemes színező pigmentet, töltőanyagot, katalizátort és egyéb adalékanyagokat tartalmazó, hőre keményedő porlakkok.

Választék:

DUNAPLASZT ELEKTRO EP transzparens

DUNAPLASZT ELEKTRO EP színes

DUNAPLASZT TRIBO EP transzparens

DUNAPLASZT TRIBO EP színes

A választék igény szerint alakul. A színek kidolgozását és gyártását RAL színekben és színminta alapján is vállaljuk. A porlakkokat fényes, selyemfényű és matt, normál és struktúr (dombor, zúzmara) változatban gyártjuk.

ALKALMAZÁSI TERÜLET: A legkülönbözőbb rendeltetésű acél, és alumíniumfelületek bevonására szolgálnak. Előnyösen alkalmazhatók fémcsőből készült korházi ágyak és egyéb bútorok, autóbusz-ülésvázak és kapaszkodók, irodabútorok, hűtőszekrényelemek, mosógépek és egyéb háztartási gépek, villamos kapcsolószekrények, klímaberendezések, laboratóriumi és orvosi műszerek, fűtőtestek stb. bevonására. Megfelelően előkészített vagy előkezelt felületre felhordva és beégetve jól tapadó, kemény, egyben rugalmas, nagymértékben ütés- és kopásálló bevonatot adnak.

ALKALMAZÁS: Bevonás előtt az acélfelületeket szennyeződés- és zsírmentesre kell előkészíteni, esetleges előkezelésre foszfátozás is alkalmazható. Az alumínium felületeket szintén zsírtalanítani kell, az így nyert fémtiszta felületek ezt követően kromátozhatók is.

Erős korróziós igénybevétel esetén, vagy ha a bevonattól 5 évnél hosszabb élettartamot követelnek meg, ajánlatos a fémfelületeket szemcseszórással előkészíteni, ill. durvítani.

A porlakk elektrosztatikus porszórással (ELEKTRO) vagy ún. „tribomatikus” eljárással (TRIBO) hordható fel. Az említett eljárások jól gépesíthetők, ill. automatizálhatók.

A porlakk hideg vagy felmelegített fémfelületre egyaránt felhordható. Hideg felületen kb. 60-80 µm vastag, 180 oC-ra felmelegített felületen kb. 200 µm vastag bevonat alakítható ki. Az előmelegítési hőmérséklet a munkadarab hő-kapacitásától és tagoltságától függ.

Az ÁNTSZ az OTH 4252-3/2008 sz. engedélyében a Dunaplaszt Elektro EP porlakkok ivóvíz-ellátásban való alkalmazását engedélyezte.

Az Industrial Microbiological Services LTD által bevizsgált festék. 99,9%-ban biztosítja a felületen a mikroorganizmusok szaporodásgátlását.

3. METALLUX 2K AQUA AKRILZOMÁNC ÉS LAKK / ANTIBAKTERIÁLIS

ÖSSZETÉTEL: Kétkomponenses, kémiai úton térhálósodó, különböző színű fedőzománcok vagy lakk. A METALLUX AQUA 2K AKRILZOMÁNC „A” komponense reaktív, vízzel hígítható akrilát műgyantát, „B” komponense pedig alifás vízzel emulgeálható poliizocianátot tartalmaz.

A METALLUX AQUA 2K RAL színskála alapján, vagy hozott minta szerint gyártjuk. A fenti színek fényes, selyem fényű, matt illetve finomstruktúr változatban is kapható Az egyes színek tetszőleges arányban keverhetők.

ALKALMAZÁSI TERÜLET: Egészségügyi intézmények ( kórházak, rendelőintézmények), gyermekintézmények ( bölcsődék, óvódák, iskolák, gyermekotthonok), szociális otthonok különböző fémfelületek esztétikus, tartós bevonására szolgálnak. Bevonatuk nagy UV állósággal, vegyszerállósággal és kitűnő mechanikai tulajdonságokkal rendelkezik. Szobahőmérsékleten és emelt hőmérsékleten (40-50 °C) is száríthatók. A Metallux 2 K akril lakk fényes és matt antigraffiti bevonatú. Amennyiben más felületre – úgy, mint természetes kőzet vagy műkő –, antigraffiti bevonataként alkalmazzuk, az „A” komponensbe keverjünk 2% „Tapadásjavító vizeshez” terméket. Az így adalékolt termék 72 órát megőrzi fokozott tapadó képességét bizonyos anyagokon. A Metallux Aqua színes zománc és lakk különösen jól tapad PVC-ből készült profilokra és tárgyakra is.

ALKALMAZÁS: A festés előtt a fémfelületeket megfelelően elő kell készíteni. Vas- és acélfelületeket javasoljuk 1 réteg vízzel hígítható epoxigyanta alapú 2K korróziógátló festékkel ellátni.

DUNAPLASZT KÉSTAPASSZAL a felületi egyenetlenségeket kitapaszolni, DUNAPLASZT TÖLTŐALAPOZÓ AQUA- val egy rétegben leszórni.

Ennek teljes száradása után hordható fel a METALLUX AQUA 2K AKRILZOMÁNC.

Kerámia, kő és PVC esetén alapozás nélkül alkalmazzuk!

A METALLUX AQUA 2K AKRILZOMÁNC „A”+„B” keveréket a felhordás módjának megfelelő állapotúra (sűrűség, kifolyási idő, konzisztencia, viszkozitás) kell hígítani ionmentes vízzel (vezetőképesség: max. 20 µsiemens). Ügyelni kell a munkaeszközök és a szóráshoz alkalmazott préslevegő olajmentességére.

Az első réteg száradása után kell felszórni a második réteget. Az össz réteg nem haladhatja meg a 80 µm-t.

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy 80 µm-nél vastagabb, száradás nélkül, egy lépesben felszórt réteg buborékos vagy tűszúrásos lesz. Ez a jelenség akkor is bekövetkezhet, ha a környezeti légnedvesség lecsökken 30% alá.

A finonstruktúr„A” komponens adalékot tartalmaz, amely lazán üledéket képez. Felhasználás előtt alapos felkeverés szükséges.

Hígítás: Ionmentes vízzel, amelynek vezetőképessége ≤ 20 µSiemens.

Az Industrial Microbiological Services LTD által bevizsgált festék. 99,9%-ban biztosítja a felületen a mikroorganizmusok szaporodásgátlását.