Antracit

Antracit szín - egrokorr.hu

Már nagyon rég szerettem volna egy szép, fémből készült kerítést az utcai oldalra, mert a jelenlegi már két éve ideiglenes. És ha már építünk valamit, akkor kellene egy pagoda is, ami gyerekkorom óta nagy álmom.

Felhívtam egy barátomat, akitől tanácsot kértem, hogy milyen legyen a külcsín? Magára a formára, a kerítés fizikai megvalósítására volt elképzelésem, de a színekben nem voltam biztos. Sőt, kifejezetten tanácstalan voltam.

Nos, ezen a beszélgetésen hangzott el egy szó, amit már hallottam, de őszintén megmondom, nem tudtam hová tenni. Ez volt az antracit. Azt mondta a barátom, hogy antracit színt ajánlaná (a tulajdonságai miatt), ami jelenleg a legkeresettebb szín. Alapja a minimál stílusnak, de jól illeszthető a meglévő hagyományos színekhez is. Nagyon szégyelltem, hogy nem tudom mi az, de nem szóltam. Gondoltam, hogy majd jól utána nézek.

Mi volt, amit először találtam az antracitról?

Hát azt, hogy az antracit a legtisztább és legnagyobb fűtőértékű szén, a hagyományos kőszénfajták közül. Kemény kőzet, ami nem porlik, és nem hagy nyomot más felületeken. Ez a legértékesebb kőszén a maga 92-98 %-s széntartalmával.

És még azt is sikerült megtalálnom, hogy az antracit elnevezés a görög anthrakitész szóból származik, és sötétszürke színe után terjedt el az antracit szín elnevezés.

Hűha! Sokkal okosabb nem lettem, hiszen tudom most már, hogy ez egy szín, na de milyen?

Barátom tanácsára felhívtam az Egrokorr Zrt.-t, ahol végre tökéletesen megértettem, hogy mit ajánlottak nekem, és miért lesz jó mindkét esetben ez a szín a számomra.

Elmondtam, hogy ha kültérre kell, és megbeszéltük, hogy milyenek a ház elemeinek a színei. Megtudtam, hogy kellemes látvány, ha a kerítés elemei is megkapják azt a színt, amilyen az ablakkeret, az ajtó, vagy a lépcsőkorlát. Így tökéletes összhangba kerülhet majd az általam megépítendő elemekkel.

Elmondtam, hogy kültérre szeretnék pagodát, ami ugye faszerkezetes. Lehetne antracit színe ennek is?

Válaszként azt kaptam, hogy az általuk forgalmazott Dunaplaszt Multifunkciós Kerítésfesték tökéletes választás lehet a számomra. Ez ugyanis bármilyen fafelületre felhordható. Tehát lehet nekem antracit színben pompázó pagodám is!

Hurrá! Probléma megoldva, hála az Egrokorrnak, kezdődhet a munka!