Parkettalakk kiválasztása - egrokorr.hu

Vettem egy lakást, amit fel szeretnék újítani. Csináltam már ilyet, de ebben a jelenlegi felújításban beleütköztem egy eddig nem tapasztalt problémába.

Laminált padló van lerakva, ami nekem tetszik, szeretném is megtartani, de lakkozni kellene. Nos, ilyet még nem csináltam. A barátaim mindenképpen arra akartak rábeszélni, hogy dobjam ki, és rakjak újat. Biztosan nem! Eldöntöttem, lelakkozom.

Össze is raktam, hogy mit szeretnék, mik az elvárásaim, amikor a parkettalakk kiválasztásán gondolkodom.

  • Magasfényű lakkozott felületet szeretnék, ami rendkívül ellenálló.
  • Legyen esztétikus, de úgy, hogy hosszú ideig ne kelljen vele foglalkoznom.
  • Bírja a savas-lúgos tisztítószereket, esetleg a kiömlött bor savasságát.
  • Legyen egyszerű felvinni a felületre, esetleg ne kelljen előtte alapozni.
  • A száradási idő lehetőleg ne hosszú napokba teljen.

Vannak nekem igényeim! – gondoltam magamban. Vajon létezik olyan parkettalakk, ami mindezeket az igényeket kielégíti?

Miután már csináltam lakásfelújítást, elég sokat vásároltam az Egrokorr-nál. Emlékeztem, hogy ott nagyon kedvesen álltak még a kissé bugyuta kérdéseimhez is, és mindenben a segítségemre voltak. Úgy döntöttem, hogy megkeresem őket.

Természetesen ismét megoldást kaptam. A Dunaplaszt Laminált padló és  parkettalakk tökéletes a számomra, hiszen magasfényű, megfelelő védelmet nyújt, kemény bevonatot képez, hosszú ideig kopásálló, és a savas és lúgos bázisú háztartási tisztítószereknek és ételszármazékoknak (pl. bornak) is ellenáll.

A Dunaplaszt Laminált padló és parkettalakk felhasználása egyszerű. Teljesíti azt is, ami az én egyik elvárásom volt, mégpedig, hogy nem szükséges a fafelületet alapozni lakkozás előtt. Pipa!

Dunaplaszt Laminált padló és parkettalakk ecsettel és hengerrel is felhordható a felületre. Ez is megvan!

És még egy elvárásom teljesült. Nevezetesen, hogy a száradási idő gyors. Megtudtam, hogy bár a Dunaplaszt Laminált parkettalakk teljes átkeményedése ugyan 72 óra, az első fokozat azonban mindössze egy órát vesz igénybe. Ráadásul az utolsó réteg felhordása után már 24 órával mérsékelten igénybe vehető a felület.

Azt hiszem tökéletesnek látnám a világot, ha minden kívánságom így teljesülne, mint ebben az esetben! Ismét nem csalódtam, az Egrokorr ismét bizonyított.