Még mindig keresett termék a zománcfesték - egrokorr.hu

Csak falfesték kell és egészség!

Egy dolgos nap után, ülsz a tévé előtt a kanapén. Nézed a Szerencsekereket. Jókat vigyorogsz Kasza Tibi poénjain. Te vagy az élet császára. Elköveted azonban a legrosszabb hibát. Jobbra sandítasz az asszonyra. Idegesen néz rád.

– Te figyeltél rám?! – kérdezi és te tudod, hogy elvesztél. – A falak rondák édesem, elkoszolódtak!

Egy biztos a párod szerint: ezért nem fizetünk senkinek, te is meg tudod csinálni. A falfesték nem kér jogosítványt. Na, de milyen kell? Vizes bázisú, az biztos, de azt mondják nem mindegy milyen volt rajta előtte, mészfesték, szilikát vagy diszperziós. Azt mondják nem jó keverni, mint a borra sört. De mivel már emlékszem, hogy az előző is Dunatex Silver diszperziós falfesték volt, marad ez is. A színe? Az nem a te dolgod, azt majd a nők tudják. Te csak menj el érte és kend fel.

Még csak most kezdődik a történet

Hazafelé a szomszéd megkérdi, hogy tudod-e mi az a glettelés, mert az még a falfesték előtt kell. „Hogyne tudnám” – bólogatsz – „majd megnézem a neten” – gondolod. Aztán persze visszacaplatsz érte a ’bótba, mert a fal előkészítése fontos – mint megtudtad. Meg a maszkolószalag, hogy ne legyen festékes az, aminek nem szabad. Szépen összeragasztgatsz mindent, mintha a szoba egy balesetes bálna gyomra lenne. Már padlót ragasztanád végig, amikor az anyósod észreveszi Skype-on és elárulja, hogy a kőpadlóról felmosható a falfesték, de mi a fenéért nem vettél takarófóliát a földre? Újabb kör a boltba, ahol már családtagként üdvözölnek, kapsz egy hot-dogot is ingyen. Szerencséd is van. Egy csinos eladónő rákérdez, hogy milyen a szerszámod. Pirulva jössz rá, hogy az ecsetet, hengert kérdezi, amit a falfesték vödrébe kell majd mártogatnod. Ad neked megfelelőt. Megtudod, hogy ebben nem trendi a szőrtelenség, de fontos a hossza. Talán ma már nem látnak többet. De mégis, mert apád szerint a mélyalapozót ne hagyd ki, mert leköti a koszt és jobban tapad majd falfesték. Alapozol. Vodkával is. Innen már gyerekjáték lesz a festés. Na, ma se alszol.