Garázsfesték vagy betonfesték - egrokorr.hu

Garázsfesték, vagy ahogy még ismerik sokan, betonfesték. Tulajdonképpen ez a kettő ugyanaz. Segítünk, hogy hol és hogyan használható.

Melyik legyen? Garázsfesték, vagy betonfesték?

Azt mondjuk, hogy mindegy. A kettő tulajdonképpen ugyanazt takarja. A kérdés inkább az, hogy mikor alkalmazzuk és hol van erre szükség? Illetve, hogy egyáltalán van-e erre igény?
Természetesen van rá igény, sőt egyre többen keresik.
Talán különösnek tűnhet, hogy az előbb olvasott kérdéseket feltesszük, de az a tapasztalatunk, hogy sok vásárlónk nem igazán tudja, hogy a garázsfesték az ugyanaz, mint a betonfesték.

Ha nálunk az Egrokorrnál, vagy valamelyik partner üzletünknél keresik, természetesen mindegy, hogy a garázsfesték, vagy a betonfesték szót halljuk, mi érteni fogjuk, hogy mit is keresnek.
Ami azt illeti, ennél többet is nyújtunk. Tanácsokkal látjuk el az érdeklődőket, elmondjuk, hogy mire kell odafigyelni a használatakor, illetve milyen előkészítést igényel a felület.

Mire is való a garázsfesték, illetve betonfesték?

Ma már egyre inkább odafigyelünk arra, hogy egy szép ház, vagy belső parkoló garázsa illeszkedjen a ház, épület belső egészéhez. És ez alatt értjük a tisztaságot, esztétikát, tisztán tarthatóságot.

Nos, a garázsfesték, vagy betonfesték egy nagyon jó minőségű festék. Legfontosabb tulajdonságai, amik az előbb említett elvárásoknak megfelelnek,

  • a flexibilitás,
  • az anyagának, összetételének köszönhető kopásállóság,
  • ellenáll a felületre kerülő üzemanyagnak (gázolajnak, benzinnek), az ammóniának, sós hólének és a háztartási tisztítószereknek is,
  • egyaránt használhatjuk bel- és kültéren,
  • és még fokozott igénybevételnek kitett betonfelületek bevonására is alkalmas.

Hogyan használjuk, és hol?

Mindenképpen egy, a célnak megfelelő aljzatkiegyenlítőre hordjuk fel. Ha így teszünk, egy sima felületű padlót kapunk. Esztétikailag azt a hatást fogja kelteni, mintha műgyanta lenne.
A garázsfesték egy olyan betonfesték, ami a megfelelő felület előkészítést követően, és az előírt rétegvastagság felhordása után 24 órán beül annyira megszárad, hogy rá lehet menni autóval.

Valamennyi felületre alkalmas, ahol a cél az átlagosnál nagyobb felületi terhelésnek való megfelelés. Ez a követelmény rendszerint egy garázs, egy műhely aljzata, egy terasz, egy pince, vagy akár egy lépcső esetében jelentkezik.