Gumi festék - egy jó minőségű gumi festék - egrokorr.hu

Most már tudom, hogy a gumi festék speciális lehetőséget nyújt gumi felületek esztétikussá tételére, bevonására. Nem mindegy azonban, hogy hogyan válasszuk ki az igényeinknek megfelelőt.

Mire kell nekem egy jó minőségű gumi festék?

A gumi festék egy olyan festék típus, ami különböző felületek esztétikus, tartós bevonására szolgál. Elsősorban azokon a felületeken javasolják az alkalmazását, ahol a fő szempont, vagy követelmény a bevonat rugalmassága. Ilyen például autó abroncsfestés, ponyvafestés, gumicsónak stb.

Ezeket az információkat az Egrokorrtól tudom, hiszen ezt találtam a honlapjukon. Mielőtt velük összehozott a sors, én azt gondoltam, hogy minden olyan festéktípus, aminek a nevében benne van a gumi festék kifejezés, az valamennyi gumifelület festésére alkalmas.

Nekem van egy már kissé megkopott, a Nap UV sugaraitól elfakult gumicsónakom, amit szerettem volna színessé tenni. Menet közben szembesültem azzal, hogy erre bizony nem minden gumi festék alkalmas.

Milyen szempontokat kell figyelembe venni, amikor a gumi festék igénye felmerül?

Először is mindenképpen figyelembe kell venni, hogy adott esetben a felület folyamatos mozgásban van, illetve a hőtágulás folyamatát sem szabad kihagyni a szempontok közül. Márpedig a gumicsónak mindkét opcióval rendelkezik. Így aztán nagyon nem mindegy, hogy milyen típusú gumi festék kerül a felületre.

Amire nekem szükségem van az a Dunaplaszt Ponyva és Gumi festék

A Dunaplaszt Ponyva és Gumifesték műszaki adatai

Idézem az Egrokorr szavait, hogy miért ez:

„Amiből felépül, az a kétkomponenses, kémiai úton térhálósodó, különböző színű elasztikus fedőzománcok vagy lakk.
A Dunaplaszt Ponyva és Gumifesték „A” komponense reaktív, vízzel hígítható PU gyantát, „B” komponense pedig alifás vízzel emulgeálható poliizocianátot tartalmaz.

Ami a színeket illeti, az „A” komponens” fekete, fehér, piros, sárga, sötét kék, sötét zöld, narancssárga, sötétbarna, világos kék, világos zöld színekben elérhető.

Az „A” komponens esetében az egyes színek tetszőleges arányban keverhetők.
A „B” komponens színtelen a bevonat színét nem befolyásolja. A keverési arány minden esetben „A” komponens, vagy azok keveréke 6,5 súlyrész, „B” komponens 1 súlyrész.

Röviden összefoglalni a tanácsokat, azt kell mondjam, hogy nagyon körültekintően kell eljárni, ha gumifelületet szeretne bárki festeni, mert tényleg nagyon nem mindegy, hogy melyiket választjátok. Tanácsért, festékért, hibátlan kiszolgálásért keressétek az Egrokorrt!