Sziloplaszt - mire jó a sziloplaszt - egrokorr.hu

Olyan sokféle szilikon fugamassza létezik a piacon, de Sziloplaszt csak egy van hiszen csak az Egrokorr Zrt. használhatja ezt a márkanevet.
Sok olcsó árú kapható ebben a kategóriában, melyek 2 év alatt elveszítik ásványi olaj tartalmukat és rugalmasságukat. Az igazi Sziloplaszt évtizedekig rugalmas marad hiszen 100 % szilikon.

Mire való a sziloplaszt?

Építkezések, felújítások során a munkafolyamatok egyik elengedhetetlen kelléke a sziloplaszt. Ez a termék alkalmas vízszigetelésre, ragasztásra, fugák és rések kitöltésére.

A sziloplaszt valójában egy univerzális segédanyag, amelyet igen sok területen használunk. Nem csupán az építőiparban használatos termék, hanem sok más szakipari munka során is megtalálható, mivel jó tapadási tulajdonsága miatt alkalmas az illesztési hézagok kitöltésére is.

Röviden ennyit lehet elmondani első körben. A leggyakrabban felmerült kérdés inkább az, hogy melyiket válasszam?

Miért érdemes az Egrokorr Zrt. sziloplaszt termékeit választani?

Elsősorban azért, mert az Egrokorr sziloplaszt típusok roppant nagy hőingadozást is „elviselnek” (-50 és +180 °C között), továbbá a térhálósodott (kikeményedett) massza ellenáll a víznek, savnak, lúgnak és az ózonnak egyaránt.

Ez természetesen még nem feltétlenül jelentene önmagában jelentős különbséget a többi terméktől, azonban a technikai tulajdonságok mellet van egy nagyon fontos érvünk! Mi tudunk válaszolni a felmerülő kérdésekre, teljeskörű szaktanácsadást adunk, amiben válaszolunk a kérdéseikre, részletesen ismertetjük az Egrokorr sziloplaszt valamennyi értékes tulajdonságát.

Tisztában van a sziloplaszt termékek típusaival?

A sziloplaszt termékek nemcsak színválasztékban, de összetételükben is különböznek. Így mindenképpen fontos tudnunk, hogy mely típus lesz a nekünk megfelelő.

Az Egrokorr sziloplaszt termékei között észre vehetjük, hogy van K típusú és L típusú készítmény. Ezek összetételükben térnek el egymástól.

Van a sziloplaszt K

  • Ez egy ecetsavval blokkolt termék, melynek jellemző felhasználási területei a szaniter helyiségek. Vízzáró tulajdonságuk kitűnő, tökéletesen tapadnak csempére, padlólapra, üvegre, zománcra, valamint építési alapanyagok esetén hézagok kitöltésére, amennyiben az alapanyag nem meszes alapú. A sziloplaszt K termék térhálósodása (kikeményedése) során ecetsav hasad le, melyek egyes alapanyagokon káros kémiai reakciókhoz vezetnek. Ezek az alapanyagok a réz, a horganyzott lemez, meszet tartalmazó építőanyagok (márvány, mészkő, vakolat).

A másik a sziloplaszt L

  • Az előzőekben felsorolt alapanyagok, melyeken a sziloplaszt K termék nem alkalmazható, arra tökéletesen alkalmas a sziloplaszt L, mely semleges szilikon kaucsukalapú tömítő massza.

Amennyiben kíváncsi, hogy Önnek melyik típusú sziloplasztra van szüksége, szívesen állunk rendelkezésére!