Porlakk - mire jó a porlakk - egrokorr.huMi az a porlakk? Hol használják a porlakkot? Sokakban felmerülhet a kérdés, akik először találkoznak a kifejezéssel. Röviden bemutatjuk Önöknek a porlakkot.

Mi az a porlakk

Tudja mindenki, hogy mi az a porlakk? Valószínűleg nem. Bizonyára sokan vannak, akiknek fogalma sincs, sőt még olyan is volt a vevőink között, aki ezzel a szóval, illetve ezzel a termékkel soha nem találkozott.

Nem szégyen az, ha valaki ezt nem ismeri. Mi többek között azért vagyunk, hogy elmondhassuk, hogy ez az anyag mire is jó, hol használják. A porlakk tipikusan ipari felhasználásra alkalmas festék, felhasználásához speciális elektrosztatikus pisztoly és beégetőkemence szükséges.
Megjegyzem, hogy acélra, kültérre kell alapozni a Dunaplaszt E EF Cinkporos porlakkal. Alumíniumra, tűzhorganyzott acélra nem szükséges. A kivitelezők ismerik. Ők rendszeresen vásárolják, ha fém felületet szeretnének valami időtálló, környezetbarát anyaggal bevonni.

Nos, akkor nézzük meg, hogy mi is az a porlakk!

A porlakk, az a festékek egy speciális formája. Nevét a festék megjelenési formájáról kapta. Számos előnye van, ezek közül talán elsőként kiemelendő, hogy 100%-ban testanyag tartalmú festék. Ennek köszönhetően kikeményedése során nem keletkezik melléktermék. A felvitel során keletkezett felesleget vissza-keringetve újra felhasználható, így meglehetősen gazdaságos festési eljárás.

További jó tulajdonsága a jó kopás- és időjárás-ellenálló képesség. Ezért van, hogy az ipar számos területén az oldószeres festést egyre inkább felváltja a porfestő technológia.

Új felületre történő felvitel esetén nem szükséges alapozás, így ilyen esetekben elég egy rétegben alkalmazni. Kiváló korrózióvédelmet biztosít.

A komplett technológia, illetve maga a porlakk felviteli folyamata a zsírtalanításból, foszfátozásból, öblítésből, szárításból, porlakkozás és beégetés munkafázisokból áll.

A porlakk alkalmazásával lehetővé válnak egészen különleges esztétikai megoldások, így például a felület lehet fényes, selyemfényű, matt, sima, erezetes, kőhatású, antik fémhatású, metál, és ezek kombinációi, bel és kültéren egyaránt.

Abból következően, hogy ez az anyag por formában van, egyértelmű, hogy nem kell oldószert használni, valamint nem történik károsanyag kibocsátás. Ez nagy mértékben hozzájárul környezetünk védelméhez, ami a mai klímakrízis idején egyre inkább kiemelendő szempont.

Amennyiben az olvasottak alapján úgy dönt, hogy szeretne ezzel az anyaggal dolgozni, úgy készséggel állunk rendelkezésére. Bizonyára van még sok megválaszolandó kérdés, de ha felkeres bennünket, biztosan meg fog kapni minden szükséges információt.