Vajon jó lesz nekem a parkettalakk - egrokorr.hu

Parkettalakk, de milyen? Egyáltalán milyen felületekre lehet használni? A hagyományos parkettákra jó, vagy a laminált lapot is lehet vele kezelni?

Vajon jó lesz nekem a parkettalakk?

Az a helyzet, hogy egy panel lakásban lakom. Most már több, mint nyolc éve élek itt, és a padló, amin járunk bizony megkopott kissé, elvesztette a fényét. Már az előző tulajdonos is ezt koptatta, de eddig nem volt merszem hozzányúlni. Nem az volt az oka, hogy parkettalakk nem volt elérhető, hanem a szakismeret teljes hiánya. Kerestem szakembereket, hogy megoldjuk a problémámat, de olyan határidőket kaptam, hogy leesett az állam.

Biztosan sokan ismerik az érzést, hogy valami nagyon sokáig ráér, aztán amikor úgy döntünk, hogy na, most, vagy soha, akkor viszont azonnal kell minden. Én is ilyen vagyok, így aztán úgy döntöttem, hogy saját kezembe veszem az irányítást is, meg a kivitelezést is. Biztosan nem lehet bonyolult.

De ha valaki még soha ilyet nem csinált, és azt sem tudja, hogy milyen típusú parkettalakk kell, az hogyan viselkedik, hogyan szárad, egyáltalán alkalmas-e mindegyik erre a panelban található laminált lapra, akkor azért van ok az aggodalomra.

Mit szeretnék elérni a parkettalakk használatával?

Magasfényű lakkozott felületet szeretnék, ami rendkívül ellenálló. Lehetőleg ne kopjon le rövid időn belül. Bírja a felmosást, és ha kiömlik egy kis bor, lehetőleg ne hagyjon nyomot a felületen. Egy barátom adta az ötletet, hogy az Egrokorr termékei között nézzek körül. Igaza volt. A Dunaplaszt Laminált parkettalakk tökéletes volt számomra, hiszen magasfényű, megfelelő védelmet nyújt, kemény bevonatot képez, hosszú ideig kopásálló, és a savas és lúgos bázisú háztartási tisztítószereknek és ételszármazékoknak, még az általam elvárásként említett bornak is ellenáll.

Amit még tudni kell mindenkinek: